Ga naar de inhoud

Hoe werken postcodes in Amerika?

  • Alex 
postcodes amerika

Net zoals in Nederland werken ze in Amerika ook met postcodes. Alleen de postcodes in Amerika zijn heel anders opgebouwd dan bij ons. In dit artikel leggen we je de belangrijkste dingen uit die je moet weten.

Geschiedenis van postcodes in Amerika

Postcodes in Amerika werden in 1963 ingevoerd met als doel om postbezorging te vereenvoudigen en te versnellen. Deze postcodes bestaan uit vijf cijfers en worden sinds 1983 gevolgd door een liggend streepje en vier extra cijfers, waarmee een verdere verfijning van de code werd bereikt tot op het niveau van huizenblokken. Dit systeem heeft ervoor gezorgd dat postbezorging in Amerika efficiënter is geworden.

Het Amerikaanse postcodesysteem is ontwikkeld door de United States Postal Service (USPS). Het systeem is gebaseerd op een indeling van het land in vijf regio’s, die elk worden aangeduid met een nummer van 0 tot en met 9. Deze regio’s zijn op hun beurt weer onderverdeeld in sectoren, die elk worden aangeduid met twee letters.

De eerste cijfers van de postcode geven de regio aan, terwijl de twee letters de sector aanduiden. De laatste vier cijfers geven de specifieke locatie binnen de sector aan. Het postcodesysteem heeft zich ontwikkeld tot een belangrijk onderdeel van het Amerikaanse adres. Het wordt gebruikt om niet alleen post te bezorgen, maar ook om bijvoorbeeld creditcards en andere belangrijke documenten te versturen.

Het gebruik van postcodes heeft ook andere voordelen gehad. Zo heeft het geholpen bij het opzetten van een beter systeem voor het verzamelen van gegevens over demografie en economie. Postcodes worden gebruikt om gegevens te verzamelen over onder meer bevolkingsdichtheid, inkomensniveau en huizenprijzen. Dit heeft bijgedragen aan een beter begrip van de Amerikaanse samenleving en economie.

Lees hier alles over de telefoonnummers van Amerika.

Structuur van Amerikaanse postcodes

In de Verenigde Staten worden postcodes gebruikt om de locatie van een specifiek adres te identificeren. Postcodes in de Verenigde Staten worden ook wel ZIP-codes genoemd. Het is belangrijk om te weten dat de Verenigde Staten een groot land zijn en dat postcodes variëren afhankelijk van de locatie.

ZIP-codes

ZIP-codes zijn vijfcijferige codes die worden gebruikt om de locatie van een specifiek adres te identificeren. Er zijn momenteel meer dan 42.000 ZIP-codes in de Verenigde Staten. De eerste cijfers van de ZIP-code geven de algemene regio van het land aan, terwijl de laatste cijfers de specifieke locatie van het adres aangeven.

Nieuwe ZIP+4 codes

ZIP+4 codes zijn uitgebreide ZIP-codes die bestaan uit vijf cijfers gevolgd door een streepje en vier extra cijfers. Deze extra vier cijfers worden gebruikt om de locatie van een specifiek adres verder te verfijnen. ZIP+4 codes worden vaak gebruikt door bedrijven en overheidsinstanties om post efficiënter te bezorgen.

Het is belangrijk om te weten dat niet alle adressen in de Verenigde Staten een ZIP+4 code hebben. Als je een adres opzoekt, kan het zijn dat je alleen de vijfcijferige ZIP-code nodig hebt.

Nu je meer weet over de structuur van Amerikaanse postcodes, kun je gemakkelijker adressen opzoeken en post versturen naar de Verenigde Staten.

Geografische spreiding van postcodes

Postcodes in de Verenigde Staten zijn ingedeeld op basis van geografische locaties. Elk postcodegebied omvat een bepaalde geografische regio, zoals een stad, een deel van een stad, een voorstad of een landelijk gebied. Het eerste cijfer van de postcode geeft de regio van het land aan, terwijl de daaropvolgende cijfers de specifieke locatie binnen die regio aangeven.

De Verenigde Staten is verdeeld in tien postcoderegio’s, die elk beginnen met een bepaald cijfer. De regio’s met de laagste postcodes bevinden zich in het noordoosten van de Verenigde Staten, terwijl de regio’s met de hoogste postcodes zich in Alaska bevinden. Over het algemeen lopen de postcodes van oost naar west, zelfs voor overzeese territoria en in het buitenland gelegerde strijdkrachten.

Hieronder vind je een tabel met de postcoderegio’s in de Verenigde Staten, inclusief het eerste cijfer van de postcode en de geografische locatie:

PostcoderegioEerste cijferGeografische locatie
Noordoosten0, 1Maine, Vermont, New Hampshire, Massachusetts, Rhode Island, Connecticut, New York, Pennsylvania, New Jersey
Zuidoosten2, 3Delaware, Maryland, District of Columbia, Virginia, West Virginia, North Carolina, South Carolina, Georgia, Florida
Noordcentraal4, 5Ohio, Indiana, Illinois, Michigan, Wisconsin, Minnesota, Iowa, North Dakota, South Dakota
Zuidcentraal6, 7Nebraska, Kansas, Missouri, Oklahoma, Arkansas, Texas, Louisiana, Mississippi
West8, 9Montana, Idaho, Wyoming, Colorado, New Mexico, Arizona, Utah, Nevada, Washington, Oregon, Californië, Alaska, Hawaï

Voorbeeld van bekende postcodes in Amerika

In de tabel hieronder vind je een aantal voorbeelden van bekende postcodes in de Verenigde Staten:

PostcodeLocatieKenmerkende Eigenschappen
90210Beverly Hills, CASynoniem met luxe en rijkdom; bekend van de tv-serie “Beverly Hills, 90210”.
10001New York, NY (Manhattan)Omvat delen van Midtown Manhattan, inclusief het Empire State Building.
94102San Francisco, CAOmvat delen van het centrum, inclusief het Civic Center en Hayes Valley.
33139Miami Beach, FLBekend om South Beach, een hotspot voor toerisme met levendige nachtleven en historische Art Deco-architectuur.
60611Chicago, ILOmvat de Magnificent Mile, een deel van Michigan Avenue bekend om luxe winkels en wolkenkrabbers.
20001Washington, D.C.Omvat delen van de binnenstad en belangrijke bezienswaardigheden zoals het Capitool.
90069West Hollywood, CABekend om het nachtleven, luxe onroerend goed en de Sunset Strip.
02116Boston, MAOmvat de historische wijk Back Bay, bekend om zijn Victoriaanse huizen en de Boston Public Garden.
89109Las Vegas, NVOmvat de Las Vegas Strip, een centrum van gokken, entertainment en luxe hotels.
30301Atlanta, GAOmvat een deel van het centrum van Atlanta, met belangrijke commerciële en entertainmentgebieden.
98101Seattle, WAOmvat het centrum van Seattle, inclusief Pike Place Market en het zakendistrict.
78701Austin, TXOmvat het centrum van Austin, bekend om zijn levendige muziekscene en het Texas State Capitol.

Postcode New York

New York City heeft meerdere postcodes, omdat het een grote stad is met verschillende wijken en gebieden. Elke wijk heeft zijn eigen reeks postcodes. Bijvoorbeeld, postcodes in Manhattan beginnen vaak met 100xx, terwijl in Brooklyn ze beginnen met 112xx. Daarnaast heeft New York State natuurlijk nog veel meer verschillende postcodes.

De toekomst van Amerikaanse postcodes

In de toekomst zal het postcodesysteem in Amerika waarschijnlijk verder ontwikkeld worden. Er zijn verschillende initiatieven die tot doel hebben om het postcodesysteem te verbeteren en te moderniseren.

Een van de belangrijkste initiatieven is de implementatie van een nieuw systeem genaamd “Next Generation Delivery Vehicle” (NGDV). Dit nieuwe voertuig zal worden gebruikt door de United States Postal Service (USPS) om post te bezorgen en zal worden uitgerust met geavanceerde technologieën zoals GPS en automatische sorteersystemen. Hierdoor zal het postcodesysteem nog nauwkeuriger worden en zal het aantal fouten bij het bezorgen van post verminderen.

Een ander initiatief is de ontwikkeling van een nieuw postcodesysteem genaamd “ZIP+4”. Dit systeem zal bestaan uit negen cijfers en zal nog meer gedetailleerde informatie bevatten over de locatie van een adres. Hierdoor zal het postcodesysteem nog nauwkeuriger worden en zal het aantal fouten bij het bezorgen van post verder verminderen.

Ten slotte worden er ook initiatieven genomen om het postcodesysteem te integreren met andere technologieën, zoals mobiele apps en online kaarten. Hierdoor wordt het voor consumenten nog makkelijker om hun post nauwkeurig te adresseren en te bezorgen.

Kortom, de toekomst van het postcodesysteem in Amerika ziet er veelbelovend uit. Door de implementatie van nieuwe technologieën en de ontwikkeling van nieuwe systemen zal het postcodesysteem nog nauwkeuriger worden en zullen er minder fouten worden gemaakt bij het bezorgen van post.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de verschillende postcodeformaten in de Verenigde Staten?

In de Verenigde Staten worden postcodes bekend als ZIP codes gebruikt. Een ZIP code bestaat uit vijf cijfers en deze worden gevolgd door vier extra cijfers, die een verdere verfijning van de code mogelijk maken. Dit formaat wordt sinds 1983 gebruikt.

Hoe kan ik een Amerikaanse postcode opzoeken?

Je kunt een Amerikaanse postcode opzoeken op de website van de United States Postal Service (USPS). Op deze website kun je zoeken op adres, plaatsnaam of postcode. Er zijn ook andere websites, zoals World Postal Code, waar je een postcode kunt opzoeken.

Wat is het verschil tussen een ZIP code en een postcode in de VS?

Er is geen verschil tussen een ZIP code en een postcode in de Verenigde Staten. ZIP code is slechts de benaming die wordt gebruikt voor postcodes in de VS.

Hoe is het Amerikaanse postcode systeem gestructureerd?

Het Amerikaanse postcode systeem is gestructureerd op basis van geografische locaties. Het land is verdeeld in verschillende regio’s en elke regio heeft een eigen reeks postcodes. De eerste cijfers van een postcode geven de regio aan, terwijl de laatste cijfers een specifieker gebied binnen die regio aangeven.

Waar vind ik een voorbeeld van een Amerikaans adres met postcode?

Je kunt een voorbeeld van een Amerikaans adres met postcode vinden op de website van de United States Postal Service (USPS). Op deze website vind je ook informatie over hoe je een adres correct kunt adresseren.

Hoe gebruik ik een Amerikaanse postcode bij het verzenden van post?

Bij het verzenden van post naar de Verenigde Staten is het belangrijk om de juiste postcode te gebruiken. De postcode moet op de juiste plaats op de envelop worden geplaatst, bij voorkeur bovenaan en onder de plaatsnaam. Zorg ervoor dat de postcode correct is en dat deze overeenkomt met het adres van de ontvanger.