Ga naar de inhoud

Hoe lang duurt vliegen naar Gran Canaria?

  • door
hoelang vliegen naar gran canaria

Wil je op vakantie naar Gran Canaria? Dan vraag je je misschien af hoelang de vlucht duurt en vanaf welke vliegvelden je kunt vertrekken. Wij geven je de beste opties om naar Gran Canaria te vliegen inclusief extra tips!

Hoe lang is het vliegen naar Gran Canaria?

Over het algemeen duurt een directe vlucht vanuit Nederland naar Gran Canaria ongeveer 4 uur en 40 minuten. De vliegtijd naar Gran Canaria is afhankelijk van de vertreklocatie en of je een directe vlucht neemt of niet. Bovendien kunnen omstandigheden zoals het weer en het type vliegtuig een rol spelen.

Vliegtijd naar Gran Canaria

Als je vanuit Nederland naar Gran Canaria wilt vliegen, zijn er verschillende mogelijkheden om er te komen. De vliegtijd naar Gran Canaria hangt af van het type vlucht dat je kiest. Hieronder vind je informatie over de vluchtduur van directe en indirecte vluchten naar Gran Canaria.

Directe vs indirecte vluchten

Als je een directe vlucht naar Gran Canaria boekt, dan is de vliegtijd ongeveer 4 uur en 40 minuten. Je kunt vanuit Nederland rechtstreeks vliegen vanaf Amsterdam Schiphol, Eindhoven Airport, Rotterdam The Hague Airport en Groningen Airport. De vluchttijd kan echter iets afwijken vanwege andere weersomstandigheden en de gekozen vliegroute, maar dit komt niet vaak voor.

Als je kiest voor een indirecte vlucht, moet je rekening houden met een langere vluchtduur. De vluchtduur kan variëren afhankelijk van de lengte van de tussenstop en het aantal tussenstops dat je maakt. Over het algemeen duurt een indirecte vlucht naar Gran Canaria tussen de 6 en 10 uur. Daarnaast breng je ook nog tijd door op de andere luchthaven. Het voordeel van een indirecte vlucht is wel dat deze goedkoper zou kunnen zijn. Al komt dit op zo’n korte vlucht minder vaak voor.

Weersomstandigheden

Een andere invloed op de vliegtijd naar Gran Canaria zijn de weersomstandigheden. Bij slecht weer kan het zijn dat het vliegtuig moet omvliegen, waardoor de vliegtijd langer wordt. Ook zit er een verschil in vluchtduur als het vliegtuig wind mee of wind tegen hebt. Helaas heb je zelf geen invloed op de weersomstandigheden tijdens je vlucht.

Vliegroutes

De vliegroute die je vliegtuig neemt, kan ook van invloed zijn op de vliegtijd naar Gran Canaria. Sommige vliegroutes zijn korter dan andere, waardoor de vliegtijd korter wordt. Het kan ook zijn dat je vliegtuig onderweg moet stoppen op een ander vliegveld. Dit kan de vliegtijd verlengen. Het is daarom belangrijk om bij het boeken van je vlucht goed te kijken naar de vliegroute en eventuele tussenstops.

Type vliegtuig

Het type vliegtuig dat wordt gebruikt voor je vlucht kan ook van invloed zijn op de vliegtijd naar Gran Canaria. Sommige vliegtuigen zijn sneller dan andere, waardoor de vliegtijd korter wordt. Daarnaast kan het zijn dat je vliegtuig onderweg te maken krijgt met technische problemen, waardoor de vliegtijd kan worden verlengd. Het is daarom belangrijk om bij het boeken van je vlucht goed te kijken naar het type vliegtuig dat wordt gebruikt.

Vanaf welke vliegvelden kun je naar Gran Canaria vliegen?

Als je vanuit Nederland naar Gran Canaria wilt vliegen, zijn er verschillende luchthavens waar je vandaan kunt vertrekken. Hieronder vind je informatie over de drie belangrijkste vertrekpunten in Nederland.

  • Amsterdam Schiphol
  • Rotterdam The Hague Airport
  • Eindhoven Airport
  • Groningen Airport Eelde

Amsterdam Schiphol

Amsterdam Schiphol is de grootste luchthaven van Nederland en biedt daarom ook de meeste vluchten naar Gran Canaria aan. Er zijn meerdere luchtvaartmaatschappijen die vanaf Amsterdam Schiphol naar Gran Canaria vliegen, waaronder KLM, Transavia en TUI fly. Zeker tijdens de zomerperiode heb je dagelijks meerdere vluchten van Schiphol naar Gran Canaria. De vliegtijd vanaf Amsterdam naar Gran Canaria is ongeveer 4 uur en 40 minuten.

Rotterdam The Hague Airport

Ook vanaf Rotterdam Airport kun je naar Gran Canaria vliegen. Op dit moment wordt dit alleen aangeboden door Transavia. De vliegtijd vanaf Rotterdam The Hague Airport naar Gran Canaria is ongeveer 4 uur en 30 minuten. Het voordeel van vliegen vanaf Rotterdam The Hague Airport is dat de luchthaven minder druk is dan Schiphol. Hierdoor sta je minder lang te wachten om in te checken en bij security en hoef je minder ver te lopen naar je gate.

Eindhoven Airport

Woon je in het Zuiden? Dan is het misschien handig om vanaf Eindhoven Airport naar Gran Canaria te vliegen. Vanaf Eindhoven Airport vliegt alleen Ryanair naar Gran Canaria. De vliegtijd vanaf Eindhoven Airport naar Gran Canaria is ongeveer 4 uur en 40 minuten. Net zoals Rotterdam Airport is ook de luchthaven van Eindhoven klein en ben je daardoor sneller bij je gate.

Groningen Airport Eelde

De kleinste luchthaven van dit rijtje is Groningen Airport. Vanaf hier kun je tijdens het hele jaar door met TUI naar Gran Canaria vliegen. Er zijn twee vluchten per dag: op maandag en vrijdag.

Aankomst in Gran Canaria

Als je naar Gran Canaria vliegt, land je op de luchthaven Gran Canaria (LPA). De luchthaven ligt ongeveer 18 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria. Het is de grootste luchthaven van de Canarische Eilanden en een belangrijke toegangspoort tot de archipel. Hieronder vind je meer informatie over de luchthaven Gran Canaria.

Luchthaven Gran Canaria

De luchthaven Gran Canaria heeft één terminal met drie verdiepingen. Bij aankomst op de luchthaven kun je naar de bagageband gaan om jouw bagage op te halen. Als je een huurauto hebt geboekt, kun je deze ophalen bij de autoverhuurbalie in de aankomsthal. Er zijn ook verschillende geldautomaten en wisselkantoren beschikbaar op de luchthaven.

Als je van plan bent om met het openbaar vervoer te reizen, kun je de bus nemen vanaf de luchthaven naar verschillende bestemmingen op het eiland. De bus goed geregeld, heeft meestal airco en de kosten zijn laag. Er zijn ook taxi’s beschikbaar buiten de aankomsthal. Het is belangrijk om te weten dat taxi’s op de luchthaven een vast tarief hanteren, afhankelijk van de bestemming.

Veelgestelde vragen

Wat is de gemiddelde vliegtijd van Amsterdam naar Gran Canaria?

De gemiddelde vliegtijd van Amsterdam naar Gran Canaria is ongeveer 4 uur en 40 minuten. Dit kan variëren afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij, de weersomstandigheden en eventuele tussenstops.

Hoe lang is de vliegreis van Eindhoven naar Gran Canaria?

De vliegreis van Eindhoven naar Gran Canaria duurt gemiddeld 4 uur en 40 minuten. Dit kan variëren afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij, de weersomstandigheden en eventuele tussenstops.

Wat is de vliegduur vanaf Brussel naar Gran Canaria?

De vliegduur vanaf Brussel naar Gran Canaria is ongeveer 4 uur en 40 minuten. Dit kan variëren afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij, de weersomstandigheden en eventuele tussenstops.

Hoeveel uur bedraagt de vlucht van Rotterdam naar Gran Canaria?

De vlucht van Rotterdam naar Gran Canaria duurt gemiddeld 4 uur en 40 minuten. Dit kan variëren afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij, de weersomstandigheden en eventuele tussenstops.

Wat zijn de vliegtijden van Düsseldorf naar Gran Canaria?

De vliegtijden van Düsseldorf naar Gran Canaria variëren afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en eventuele tussenstops. Gemiddeld duurt de vlucht ongeveer 4 uur en 40 minuten.

Wat kost een vliegticket naar Gran Canaria gemiddeld?

De kosten van een vliegticket naar Gran Canaria variëren afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij, de datum van vertrek en de beschikbaarheid van vluchten. Gemiddeld kost een retourvlucht van Amsterdam naar Gran Canaria tussen de €100 en €200. Het is echter altijd aan te raden om de prijzen te vergelijken bij verschillende luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus om de beste deal te vinden.